США і Куба відновили регулярні авіарейси

США і Куба відновили регулярні авіарейси

Укрінформ
Міністерства транспорту США і Куби уклали угоду про відновлення регулярних авіаперевезень між двома країнами в контексті домовленостей між офіційними Вашингтоном і Гаваною про нормалізацію дипломатичних відносин.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному американським міністерством транспорту у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми раді оголосити про відкриття нових можливостей регулярного повітряного сполучення на Кубу для американських перевізників, вантажовідправників та пасажирів, і ми запроваджуватимемо цю практику в такий спосіб, щоб максимізувати користь для суспільства",- заявив із цього приводу  міністр транспорту США Ентоні Фокс.

Новий механізм надає можливість США і Кубі здійснювати до 20 щоденних перельотів в обидва напрями. Крім того, документ надає дозвіл для додаткових 10 щоденних перельотів між США і кожним із дев'яти інших міжнародних аеропортів Куби. У загальній кількості, це означає можливість здійснювати до 110 щоденних перельотів між США і Кубою, підкреслили в мінтрансі. При цьому, чартерні послуги не обмежуються новими правилами.

У 2014 році адміністрація Обами оголосила про намір відновити дипломатичні відносини з Кубою та запровадити процес їх нормалізації. Менше ніж через рік, в грудні 2015 року, після кількох місяців переговорів, уряди США і Куби завершили переговори щодо відновлення регулярних авіасполучень між двома країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-