Земан пропонує висилати економічних мігрантів із ЄС

Земан пропонує висилати економічних мігрантів із ЄС

Укрінформ
Євросоюз має розпочати депортацію економічних мігрантів заради врятування Шенгену.

Про це заявив президент Чехії Мілош Земан, повідомляє Radio Praha.

"Якщо Європейський союз хоче врятуватися, якщо Шенгенська зона не хоче розпастися, необхідно твердо вимовити одне єдине слово. І це слово - "депортація", - сказав Земан.

Чеський президент вважає, що цього року потік масової міграції захлесне Чехію і Словаччину.

"На жаль, цього року хвиля мігрантів прокотиться як Чехією, так і Словаччиною. З тієї простої причини, що німецько-австрійський кордон буде закрито, не можна виключити, що ми стаємо транзитними країнами на шляху до Німеччини", - зазначив Земан.

Як спосіб вирішення міграційної кризи він пропонує створення армійських формувань, по тисячі військових із кожної країни ЄС, які допомогли б впоратися з ситуацією в Греції та Італії.

"Якщо вже у нас немає європейської армії, створимо для такого випадку підрозділи, в які кожна країна направить, скажімо, тисячу солдатів. Ми цілком можемо допомогти грекам та італійцям на їх території", - запропонував чеський президент, нагадавши, що саме потрапляючи до цих країни, мігранти перетинають кордон Євросоюзу, і згідно з Дублінською конвенцією, там вони повинні залишатися.

Нагадаємо, за даними МОМ, за січень 2016 року до Європи морем дісталися 67 193 мігранти. Ще 368 осіб - втопилися у Середземному морі.

З початку минулого року до Європи морем прибуло понад мільйон біженців і мігрантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-