США про напад на Алеппо: Росія або не хоче, або не здатна вплинути на Асада

США про напад на Алеппо: Росія або не хоче, або не здатна вплинути на Асада

Укрінформ
Офіційний Вашингтон засудив останні авіаудари по шпиталям та іншим цивільним об'єктам сирійської опозиції в районі Алеппо та поставив під сумнів бажання й здатність Росії вплинути на Асада, щоб припинити кровопролиття мирного населення.

Про це йдеться в заяві речника Державного департаменту США Джона Кірбі, поширеній у понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати засуджують авіаудари, нанесені сьогодні в Алеппо та навколо нього по цивільних цілях, у тому числі, по шпиталю, розгорнутому організацією "Лікарі без кордонів", а також по жіночій та дитячій лікарні в місті Азаз", - наголошується в документі.

Те, що режим Асада й ті, хто його підтримує, продовжують ці безпричинні атаки попри міжнародні зобов'язання захисту невинних життів, суперечить одностайним закликам Міжнародної групи з підтримки Сирії та "ставить під сумнів готовність та/або здатність Росії допомогти зупинити подальшу жорстокість режиму Асада проти власного народу", наголосили в Держдепартаменті США.

"Ми знову закликаємо всі сторони припинити напади на цивільних осіб та вжити негайних заходів, щоб надати доступ гуманітарної допомоги та припинити військові дії, чого відчайдушно потребує сирійський народ", - зазначається в заяві.

Як вже повідомляло агентство, Генсек ООН Пан Гі Мун підтвердив, що внаслідок ракетних обстрілів п'яти медичних установ та двох шкіл на півночі Сирії загинуло щонайменше 50 цивільних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-