Путін направив у Дамаск «радників»: розробляти його охорону

Путін направив у Дамаск «радників»: розробляти його охорону

Укрінформ
Росія відправила своїх радників допомагати сирійським урядовим військам в розробці плану стосовно оборони Дамаску.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела, які представляють обидві сторони конфлікту.

«Російські військові радники брали участь в розробці планів з оборони Дамаска», - йдеться у повідомленні.

Несирійські військові джерела, які допомагають урядовим військам, розповіли, що росіяни запропонували послабити повстанців на півдні країни між столицею і кордоном з Йорданією, щоб вони не могли зробити значний наступ.

В міністерстві оборони Росії не відповіли на письмові запитання для цієї статті. Росія заявила, що вона не має наземних військ в Сирії, крім тих, які захищають її бази.

Два військових джерела, які не є сирійцями, але воювали разом з сирійською армією, розповіли, що російські офіцери і військові експерти допомагали планувати наступ у Латакії і керували наступом на цьому напрямку. Співрозмовники агентства стверджують, що росіяни здійснювали артилерійське прикриття, а не лише наносили авіаудари.

Сирійське військове джерело повідомило, що з ісламістами була досягнута домовленість про безпечний прохід, щоб після їх відходу уряд міг укласти угоду з рештою повстанців.

«Росіяни хочуть, щоб всі битви відбувалися на півночі, вони хочуть, щоб південь, Дамаск і узбережжя залишалися нейтральними територіями. У підсумку вони працюють над досягненням більш широкого політичного рішення», - сказав співрозмовник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-