Батько загиблого в малайзійському літаку юнака написав відкритого листа Путіну

Батько загиблого в малайзійському літаку юнака написав відкритого листа Путіну

Укрінформ
Джон О'Брайян та його дружина Мерін з Сіднею – батьки австралійця Джека О'Брайяна, котрий загинув у збитому над Донбасом російською ракетою літаку Малазійських авіаліній (рейс MH17), надіслали звернення до посольства Росії та адміністрації президента РФ, а також на адресу фонду «Открытая Россия»

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вони довго не могли збагнути всієї трагічності ситуації і справжньої істини катастрофи, яку спричинили російські бойовики в Україні. Тільки коли біда постукала у їх двері, вони, як і багато іноземців, почали відкривати для себе правду», - говорить отець Михайло Соломко, настоятель Української Автокефальної Православної Церкви в Канберрі, до якого австралійський батько звернувся за порадою у своєму горі.

"Ми з Андрієм Безкоровайним із Сіднею щиро поговорили з цими людьми і я відслужив панахиду за їхнім сином, щоб хоч трішки підтримати їх", - каже священик.

В листі батько жертви закликає російський уряд до співпраці у розслідуванні збиття над Україною рейсу МН17, що сталося 17 липня 2014 року. При цьому австралієць звинувачує Росію у перешкоджанні розслідуванню, веденні інформаційної війни, запереченні очевидних фактів та свідомому обмані.

Окрім того, у своєму зверненні Джон О'Брайян також згадує про основні викривлення фактів, які російська пропаганда використовує для відбілювання та виправдання своєї агресії на сході України та зауважує на їх сумнівності.

Джон та Мерін О'Брайяни мають сумніви стосовно того, що їхнє звернення, яке вони надіслали до російського посольства та адміністрації президента РФ, надійде до адресата, тому копія листа була надіслана фонду «Открытая Россия» з проханням про його публікацію у російському перекладі.

Повний текст листа розміщений за цією адресою.

Як повідомляв Укрінформ, Кримінальне слідство щодо катастрофи Боїнга МН17 триватиме у 2016 році

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-