Штайнмайєр сподівається на перемир'я в Сирії за тиждень

Штайнмайєр сподівається на перемир'я в Сирії за тиждень

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр сподівається на те, що досягнута у ніч на п'ятницю в Мюнхені домовленість про якнайскоріший початок скорочення насильства в Сирії призведе через тиждень до закінчення бойових дій.

Про це він заявив після завершення "тривалої та складної зустрічі" щодо Сирії у "віденському форматі", повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Досягнуто домовленості розпочати негайно значне скорочення насильства, що має призвести за тиждень до закінчення бойових дій», - сказав німецький міністр, уточнивши, що розуміє під цим закінчення бойових дій між режимом з одного боку і частинами опозиції з іншого.

При цьому бойові дії проти ІДІЛ та "Ан-Нусра" буде продовжено.

Найголовнішим завданням, яке, за словами Штайнмайєра, обговорювали учасники засідання, стало питання доставки гуманітарної допомоги - продовольства і медикаментів - сирійцям у блокованих населених пунктах.

"Зараз головним завданням стане виконання погоджених сьогодні заходів", - зазначила на спільній прес-конференції голова дипломатії ЄС Федеріка Могеріні.

Голова МЗС РФ Сергій Лавров поінформував про створення робочої групи РОСІЯ-США з припинення вогню в Сирії, яка має почати діяти вже з п'ятниці. Він також звернувся із закликом до учасників контактної групи "Використати свій вплив на відповідні опозиційні групи, щоб ті повною мірою співпрацювали з ООН".

Держсекретар США Джон Керрі зі свого боку сказав, що перервані переговори в Женеві буде відновлено настільки скоро, наскільки це можливо. Його підтримав представник Вищого комітету з переговорів сирійської опозиції Салем аль-Муслат, який заявив: "якщо ми побачимо реалізацію угод (мюнхенських) на справі, нас з вами дуже скоро чекає зустріч в Женеві".

Міжнародна група підтримки Сирії (ISSG) за участю представників Ліги арабських країн, ЄС, ООН, а також Великої Британії, Німеччини, Єгипту, Йорданії, Іраку, Ірану, Лівану, Катару, Китаю, ОАЕ, Оману, Росії, Саудівської Аравії, США, Туреччини і Франції почалася ввечері у четвер і затягнулася в ніч на п'ятницю. Питання сирійського врегулювання обговорюватимуть і під час Мюнхенської конференції з безпеки, що відкривається у баварській столиці в п'ятницю. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-