У Харкові напали на тележурналістів

У Харкові напали на тележурналістів

Фото
Укрінформ
У середу, 10 лютого, в Дзержинському районі Харкова було зафіксовано напад на журналістів.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла заступник начальника відділу комунікацій Головного управління Національної поліції у Харківській області Оксана Калмикова.

"Близько 14-00 до Дзержинського відділу надійшла інформація про те, що на вулиці Серповій відбувається сутичка між групою осіб. На місці встановлено, що кілька представників громадської організації з'ясовували стосунки зі знімальною групою харківського телеканалу, в результаті чого журналіст звернувся за медичною допомогою. У нього було констатовано забій хребта", - зазначила Калмикова, відзначаючи, що конфлікт було припинено.

"Відкрито кримінальне провадження за статтею, пов'язаною з перешкоджанням журналістській діяльності. Розпочато слідчі дії. Опитані всі учасники. Хід розслідування - на особистому контролі керівництва главку", - додала Калмикова.

Як пояснили в Харківській міськраді, журналісти "Харьковских известий" брали участь у рейді з виявлення самовільного будівництва на самовільно захопленій землі.

"На вул. Серповой, де знаходиться кафе "для друзів" лідера організації "Громадська варта" Валентина Бистриченко, розпочата ще одна його незаконне будівництво. По приїзду знімальної групи, його люди напали на журналістів. Оператора вдарили чимось важким по спині. Бригаді швидкої допомоги не дали відвезти його в лікарню. Один з членів "Громадської варти" загасив недопалок об руку журналістки", - розповіли в міськраді.

За інформацією "Харьковских известий", які заявили про напад на свого журналіста, кореспондент Станіслав на службовому автомобілі виїжджав з парковки, його почав знімати на камеру невідомий. Станіслав вийшов з машини і поцікавився у нього, навіщо той це робить. Невідомий представився активістом "Громадської варти" і почав штовхати Станіслава і затівати бійку. У цей момент ззаду підбігли близько семи людей, які вдарили журналіста "Харьковских известий" чимось важким по спині, після чого завдали ряд ударів руками і ногами.

Станіслав відбіг на десять метрів, але невідомі погналися за ним,завдали йому ще декілька ударів і втекли з місця подій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-