Столтенберг: ЄС і НАТО погодять спільне протистояння гібридним загрозам

Столтенберг: ЄС і НАТО погодять спільне протистояння гібридним загрозам

Укрінформ
НАТО і Європейський Союз сьогодні в Брюсселі підпишуть технічну угоду щодо спільного протистояння кібернетичним нападам.  

Про це перед початком засідання міністрів оборони країн НАТО повідомив генсек Альянсу Йєнс Столтенберг, передає Радіо Свобода.

"Наші швидкі відповіді на ці загрози будуть мати структурні рамки для обміну інформацією та кращим досвідом… Це конкретний приклад того, як НАТО і ЄС співпрацюють для протистояння гібридним загрозам", – заявив керівник НАТО.

Міністри оборони країн Альянсу з’ясовуватимуть, як ефективно ухвалювати рішення в ситуації, коли з будь-якого боку виникатимуть загрози гібридного характеру.

"Цим ми забезпечимо створення для протистояння гібридним загрозам необхідних інструментів і процедур, а також це є частиною постійного адаптування НАТО", – пояснив Столтенберг.

Представники НАТО повідомляли, що посилення протистояння Північноатлантичного союзу гібридним атакам, які включають не лише звичайні озброєння, але й кіберагресію та пропаганду, стане однією з центральних тем зустрічі міністрів оборони НАТО.

Генсек НАТО додав, що міністри оборони 28 держав-союзниць нині у Брюсселі ухвалять рішення про посилення подальшої присутності своїх військ у східних регіонах Альянсу для "зміцнення колективної безпеки, стримування, і це буде чітким сигналом для запобігання агресії чи залякуванням".

Постійний представник США в НАТО Дуглас Лют, зокрема підкреслив, що нинішнє засідання також найімовірніше буде присвячене ухваленню нових рамкових засад щодо стримування і оборони Альянсу, які вочевидь називатимуться "сучасне стримування" або "стримування ХХІ століття".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-