Маккейн вважає новий бюджет Пентагону недостатнім для нацбезпеки США

Маккейн вважає новий бюджет Пентагону недостатнім для нацбезпеки США

Укрінформ
Голова Комітету з питань Збройних Сил американського Сенату Джон Маккейн піддав жорсткій критиці проект $582.7- мільярдного бюджету для Пентагону на 2017 фінансовий рік, назвавши його недостатнім для забезпечення національної безпеки.

Про це він зазначив у офіційній заяві у вівторок, коли адміністрація США оприлюднила бюджетний запит для подальшого розгляду його в Конгресі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Хоча Комітет ще уважно вивчатиме бюджетний запит президента на оборону, вже зараз ясно, що цей запит є недостатнім для відповіді на загрози національній безпеці, які стоять перед нами", - підкреслив глава сенатського комітету.

Він зауважив, що міністерство оборони США, навіть якщо дотримуватиметься мінімального рівня витрат, все одно матиме бюджет на $17 млрд менше, ніж було заплановано.

Водночас Маккейн підтримав ініціативу президента збільшити витрати на додаткові оборонні ресурси для підтримки європейських союзників та стримування російської агресії, збереження військової присутності США в Афганістані та посилення бойових дій проти "Ісламської держави" в Іраку і Сирії.

Однак, за словами сенатора, через це доводиться платити урізанням "інших важливих оборонних потреб". У цьому зв'язку зробив акцент на скороченні 15-ти тис. військових сухопутних військ, 4 тис. матросів, зменшенні основних програм модернізації, а також економії на підвищенні зарплат для американських військових.

"Президент Обама мав можливість надіслати запит по оборонному бюджету, який потребує наш народ і заслуговують наші війська. Він не зробив цього. Конгрес не повинен робити ту ж помилку", - резюмував глава сенатського комітету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-