У Польщі розраховують на підтримку НАТО у зміцненні східного флангу

У Польщі розраховують на підтримку НАТО у зміцненні східного флангу

Укрінформ
Зміцнення східного флангу НАТО можуть підтримати усі країни-члени цієї організації під час зустрічі міністрів оброни в середу у Брюсселі.

Таку думку у вівторок у Варшаві висловив заступник міністра національної оборони Польщі Томаш Шатковський, інформує варшавський кореспондент Укрінформу.

“Польські аргументи щодо зміцнення присутності сил НАТО підтримує на сьогодні переважна більшість союзників в рамках Північноатлантичного альянсу. Є великий шанс, і завтра в цьому зможемо переконатися, що усі країни підтримають це”, - заявив Шатковський.

За його словами, навіть позиція Німеччини, яка раніше виступала проти зміцнення військової присутності на сході, щоб не дратувати Росію, зміцнюється у напрямі, прихильному для Польщі.

Зазначимо: Польща вже давно наполягає на необхідності розширення і розгортання нової інфраструктури Альянсу на сході Європі, зокрема і на своїй території, на противагу агресивним діям Росії. У Варшаві сподіваються, що позитивні рішення з цього приводу буде прийнято на варшавському саміті НАТО 8-9 липня цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-