Варшава і Будапешт проти соцобмежень для мігрантів у Британії

Варшава і Будапешт проти соцобмежень для мігрантів у Британії

Укрінформ
Варшава і Будапешт виступають проти виходу Великої Британії з ЄС, але не погоджуються на обмеження соціальних виплат для трудових мігрантів з країн Спільноти, що є однією з вимог Лондона для збереження членства в ЄС.

Про це під час спільної прес-конференції в Будапешті заявили глави польського та угорського урядів Беата Шидло і Віктор Обран, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Що стосується так званого Brexit (вихід Великої Британії з ЄС – ред.), то нам складно погодитися з питанням, що стосується виплат і соціальної допомоги (їх обмеження для мігрантів з ЄС – ред.). Ми хочемо також підкреслити: якщо буде спроба поширити пропозиції, які на сьогодні вже прозвучали у британській справі, то ми на це не погодимося”,- заявила Шидло.

Торкаючись питання міграційної кризи Шидло наголосила, що “Вишеградська група” найближчими днями намагатиметься підготувати спільну позицію з цього питання. Вона зазначила, що вирішення проблем з біженцями в Європі має відбуватися, у першу чергу, за межами Європи.

Орбан сказав, що Європа є беззахисною з півдня, оскільки Греція не може самостійно захистити свої кордони від напливу біженців. “Тому ми й надалі пропонуємо створити нову лінію оборони на болгарсько-грецькому і грецько-македоснькому кордонах і на цій лінії забезпечити безпеку для нашого континенту”,- наголосив угорський прем’єр.

Єврокомісія пропонує Великій Британії компромісне рішення: передбачити можливість замороження соцвиплат для мігрантів з інших країн ЄС у випадку переобтяження чи надмірного використання послуг соціальних служб мігрантами з інших країн. На цю пропозицію Єврокомісія мала б погодитися після проведення референдуму у Великій Британії щодо збереження членства в ЄС.

За інформацією ЗМІ, референдум щодо членства Великої Британії в ЄС може відбутися у червні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-