Давутоглу: нехай не чекають, що Туреччина сама нестиме тягар біженців

Давутоглу: нехай не чекають, що Туреччина сама нестиме тягар біженців

Укрінформ
Ніхто не повинен чекати того, що Туреччина самостійно нестиме тягар біженців.

Про це заявив прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу на спільній прес-конференції з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель в Анкарі, інформує агентство Anadolu.

"Ніхто не має права ставитися толерантно або виправдовувати авіаудари Росії, спрямовані на неприкриті етнічні чистки у Сирії. Твердження про те, що "Туреччина, так чи інакше, прийме сирійських біженців", неприйнятні", - відзначив Давутоглу.

Прем'єр Туреччини також підкреслив, що Анкара сприймає усі форми торгівлі людьми як злочини проти людяності, рівні терору.

"Експлуатуючи очікування та сподівання безневинних людей, штовхаючи людей у невідомість, здійснюються одні з найбільших злочинів проти людяності, які тільки можна уявити. Навіть сьогодні ми зіткнулися із страшною трагедією на узбережжі Едреміта (говорить про мігрантів, які потонули, - ред.)", - підкреслив Давутоглу.

Він також повідомив, що в четвер відбудеться засідання міністрів оборони країн НАТО, на якому Туреччина і Німеччина виступлять із спільною пропозицією про обговорення питання участі НАТО у вирішенні проблем, що виникають від потоку сирійських біженців.

"Докладатимемо зусиль для застосування механізмів Альянсу для відстеження і охорони на кордоні та в Егейському морі", - поінформував турецький прем'єр.

Нагадаємо, раніше Давутоглу попередив Європу про нову хвилю біженців. За його оцінками, йдеться про 80 тисяч сирійських громадян, які біжать від армії Асада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-