У Росії за тиждень знищили бульдозерами 22 тонни продуктів

У Росії за тиждень знищили бульдозерами 22 тонни продуктів

Укрінформ
Россільгоспнагляд за тиждень з 31 січня по 7 лютого знищив 19 тонн рослинної продукції та 3 тонни продукції тваринного походження, забороненої до ввезення.

Такі дані розміщені на сайті відомства, повідомляє РІА новості.

За інформацією Россільгоспнагляду, з початку року було затримано 2,541 тисячі тонн контрабандної рослинної харчової продукції, з яких знищено 2,368 тисячі тонн. Крім того, затримано 182 тонни харчової продукції тваринного походження, знищено — 119,8 тонни.

Як відомо, Путін, незважаючи на численні протести, наприкінці липня 2015 року підписав указ про знищення «санкційних» продуктів. Правозахисники та громадські діячі пропонували конфісковувати «заборонену» їжу, і безкоштовно роздавати її незаможним. Проте ці ідеї не знайшли підтримки у можновладців. На думку російської влади, саме знищення «санкціонки» допоможе скоротити потік продуктової контрабанди, оскільки тоді контрабанда стає економічно невигідною.

У той же час Франція 5 лютого стала першою в світі країною, яка законодавчо заборонила супермаркетам викидати їжу або робити її непридатною для вживання. Відтепер продукти, у яких невдовзі закінчиться термін придатності, магазини зобов'язані передавати благодійним організаціям, які розподіляють їх між нужденними людьми.

У законі також прописано покарання для супермаркетів за навмисне знищення їжі. До цього багато магазинів навмисно псували продукти, щоб зробити їх непридатними для вживання в їжу безробітними і безпритульними людьми, які збираються біля складів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-