У Польщі відбудуться найбільші за 25 років військові навчання НАТО

У Польщі відбудуться найбільші за 25 років військові навчання НАТО

Укрінформ
З 7 по 17 червня у кількох місцях одночасно відбудуться наймасштабніші за останні понад чверть століття в Польщі військові навчання НАТО під назвою “Anakonda-16”.

У них візьмуть участь 25 тис. військовослужбовців з 19-ти країн НАТО і п’яти країн-партнерів, повідомляє варшавський кореспондент Укрінформу.

“Це перші з 1989 року навчання такого масштабу в Польщі”, - сказав з цього приводу заступник командувача родів збройних сил Славомір Войцеховський.

За його словами, навчання включатимуть дії сухопутного, морського та повітряного компонентів, а також підрозділів радіоелектронної боротьби. Сценарій навчань передбачатиме “вивчення реакції на гібридні загрози нижче порогу війни”.

Навчання “Anakonda-16” будуть частиною серії масштабних військових маневрів Альянсу в цій частині Європи. Зокрема, їх буде синхронізовано з навчаннями повітрянодесантних військ Swift Response і сухопутних військ США в Європі Saber Strike, які відбудуться у країнах Балтії, а також морськими навчаннями Baltops у регіоні Балтійського моря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-