Австралія виділяє $500 тисяч на боротьбу з вірусом Зіка

Австралія виділяє $500 тисяч на боротьбу з вірусом Зіка

Укрінформ
Австралія виділить 500 тис. доларів островам Тихоокеанського регіону для боротьби з поширенням вірусу Зіка.

Про це заявила прес-служба міністерства закордонних справ і торгівлі Австралії. 

«Зупинити поширення вірусу Зіка у Тихому океані є важливим з точки зору захисту Австралії від вірусу, який уже з’явився у регіоні... Австралія виділить на це 500 000 австралійських доларів», – йдеться у заяві міністра міжнародного розвитку Тихоокеанського регіону Стівена Сіобо.

Головний акцент буде зроблено на запобіганні загрозі у Королівстві Тонга, де за повідомленнями медиків, збільшилася кількість підозрілих випадків.

«Уряд Тонга вже здійснює національну програму, і наша допомога дозволить скоротити поширення вірусу», – вважає міністр.

Допомога Австралії передбачає внесок до програми протидії вірусу Зіка у Тихоокеанському регіоні, яку здійснює Світова організація охорони здоров’я. Програма спрямована на забезпечення скоординованої відповіді на загрозу регіону, включаючи покращення моніторингу та доступу до програм тестувань, діагностування і лікування.

У Тонга Австралія працюватиме разом з міністерством охорони здоров’я королівства та ВООЗ над контролем популяції комарів.

На даний час Австралія уже надала Червоному хресту Тонга 4 тис. інсектицидних протимоскітних сіток для захисту у першу чергу вагітних жінок і дітей. Крім того, у рамках двосторонньої програми з охорони здоров’я буде проведено роз’яснювальну кампанію щодо запобігання поширенню вірусу.

Як повідомляв Укрінформ, в Австралії зафіксовано перший випадок зараження вірусом Зіка. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-