У Варшаві протестували проти прийому «арабських дикунів»

У Варшаві протестували проти прийому «арабських дикунів»

Укрінформ
Близько 2 тисяч осіб взяли участь в антиіммігрантській манфестації у Варшаві під назвою “Проти ісламізації Європи”.

Її організували представники різних організацій правого спрямування, зокрема парламентської фракції Kukiz’15, Національного руху, партії KORWiN, Конгресу Нової правиці, представники товариств уболівальників та інші, повідомляє варшавський кореспондент Укрінформу.

“Ми маніфестуємо проти ісламізації, засилля біженців, хочемо висловити протест проти прийому іммігрантів, квот європейським країнам (на біженців. – Ред.), хочемо аби Польща залишилася Польщею, щоб у Польщі не було ісламських районів, не було пограбувань, згвалтувань, нападів, убивств”, - наголосив під час маніфестації лідер Національного Руху, депутат Сейму Роберт Вінніцький.

Польський політик закликав Сейм накласти вето на попереднє рішення Ради ЄС про розподіл між країнами Спільноти частини біженців з півдня і на європейському рівні виступати проти прийому іммігрантів.

Маніфестанти тримали різноманітні антиіммігрантські плакати, зокрема “Плаче Англія, плаче Франція, так завершується толерантність”, “Сьогодні Варшава ціла кричить – ні арабським дикунам”, “Нехай кожен араб пам’ятає – для нас Польща є святою справою”.

За допомогою інтернет-зв'язку маніфестанти у Варшаві провели телемости з іншими містами Європи, де відбувалися схожі маніфестації, зокрема з німецьким Дрезденом і чеською Прагою.

Колишній польський уряд у вересні 2015 року зобов’язався прийняти 7 тис. біженців з півдня упродовж двох років. Цьогоріч, у відповідності до проекту розпорядження польського уряду, до Польщі зможе потрапити не більше 400 біженців, які перебувають на території Греції та Італії. Перші 100 осіб мають прибути до РП у березні.

Угруповання Kukiz’15 вже зібрало 100 з 500 тис. підписів, необхідних для проведення референдуму в Польщі проти прийому біженців з півдня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-