КНДР запустила ракету дальньої дії

КНДР запустила ракету дальньої дії

Укрінформ
КНДР здійснила запуск ракети дальньої дії з випробувального полігону Сохе на північному заході країни

Відповідне повідомлення поширив уряд Японії за допомогою системи оповіщення J-Alert.

За наявними даними, запуск був здійснений о 09:31 за місцевим часом (02:31 за Києвом). Нині ракета рухається на південь і, за попередніми даними, найближчим часом пролетить в небі над архіпелагом Сакісіма.

Ракета не загрожує США або їх союзникам, судячи з її траєкторії польоту. Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на джерело в Пентагоні. За його словами, Сполучені Штати "стежать за ситуацією" з запуском КНДР ракети дальньої дії.

Як повідомляє ТАСС, в початковому повідомленні Пхеньяну на адресу Міжнародного союзу електрозв'язку і Міжнародної морської організації (ІМО) говорилося, що КНДР планує запуск ракети-носія з штучним супутником Землі. У ньому містилися дані про траєкторію її польоту в разі запуску. Так, передбачається, що перша ступінь ракети впаде в Жовте море біля західних берегів Південної Кореї, після чого в районі південнокорейського острова Чеджудо буде скинутий обтічник ракети. Потім траєкторія польоту пролягає в небі недалеко від архіпелагу Сакісіма. Друга ступінь ракети впаде в Тихий океан біля берегів Філіппін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-