Саудівська Аравія готова до наземної операції у Сирії – Міноборони

Саудівська Аравія готова до наземної операції у Сирії – Міноборони

Укрінформ
Саудівська Аравія готова взяти участь у будь-якій наземній операцій у Сирії, якщо очолювана США коаліція вирішить провести її.

Про це в інтерв’ю телеканалу аль-Арабія сказав речник очолюваної Саудівською Аравією коаліції арабських країн, що ведуть військові дії у Ємені, бригадний генерал Ахмед Ассері, передає Reuters.

«Королівство готове долучитися до будь-якої наземної операції, яку коаліція (проти Ісламської держави – ред.) може погодитися провести», - зазначив Ассері.

За його словами, Саудівська Аравія переконана, що для перемоги над ІДІЛ коаліції необхідно поєднати повітряні та наземні дії. «Якщо вдасться досягти консенсусу лідерів коаліції, королівство охоче долучиться до цього. Ми вважаємо, що повітряні операції не є ідеальним вирішенням, адже потрібне поєднання дій у небі та на суходолі», - наголосив представник міноборони.

Зазначимо, що Саудівська Аравія з 2014 року є активним учасником очолюваної США коаліції по боротьбі із Ісламською державою. За цей час ВПС ісламського королівства виконали у повітрі більше 190 завдань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-