Берлін виділить на сирійських біженців €2,3 мільярда

Берлін виділить на сирійських біженців €2,3 мільярда

Укрінформ
Німеччина виділить на гуманітарну допомогу мігрантам з Сирії 2,3 млрд євро.

Про це повідомила канцлер ФРН Ангела Меркель на донорській конференції щодо Сирії, яка проходить у Лондоні 4 лютого, повідомляє Spiegel.

«2,3 млрд євро - саме стільки виділить Німеччина в найближчі 3 роки міжнародним організаціям, які займаються допомогою людям, котрі рятуються від громадянської війни в Сирії», - йдеться в повідомленні.

З них 1,1 млрд євро будуть виділені вже в 2016 році, решта суми надійде до 2018 року. Кошти призначені для постачання продуктами харчування сирійських біженців в близькосхідному регіоні, а також для програм у сфері освіти та працевлаштування.

«Федеральний уряд переконаний, що великий рух біженців може лише тоді бути зупинено, коли ми зможемо подолати на місці причини, що штовхають людей до втечі», - заявила Меркель, яка, пообіцла не допустити більш ситуації, коли продовольчу допомогу біженцям було б так радикально скорочено, як це сталося минулого року.

Німеччина є третім за величиною донором, що виділив з 2012 року понад 1,3 млрд євро на підтримку сирійських біженців, і найбільше постраждав у результаті їх напливу.

Перед початком конференції Велика  Британія пообіцяла виділити близько 1,6 млрд євро, Норвегія - приблизно мільярд євро до 2020 року.

Як повідомляв Укрінформ, ці три країни, а також Кувейт є співорганізаторами конференції. Всього в ній беруть участь представники 70 держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-