На молитовний сніданок до США прибули близько 25 представників України

На молитовний сніданок до США прибули близько 25 представників України

Укрінформ
Близько 25 представників різних політичних кіл України візьмуть участь у молитовному сніданку з президентом США (National Prayer Breakfast), який відбудеться зранку четверга в готелі Washington Hilton американської столиці.

Захід, який традиційно носитиме закритий характер, розпочнеться о 7:30 за місцевим часом, передає власний кореспондент Укрінформу.

Молитовний сніданок має підкреслено духовний, а не політичний характер, тому прізвища українських представників відкрито не називаються. Втім, за практикою минулорічних зібрань, у "сніданку з Обамою" очікується участь народних депутатів України, представників урядових кіл, опозиції та релігійних лідерів.

Загалом же цей захід збирає до 3,5 тис. гостей щороку. Крім політиків на ньому присутні лідери релігійних конфесій, громадські діячи з понад 100 країн.

Список учасників не публікується заздалегідь з міркувань безпеки та не оприлюднюється постфактум через підкреслену дискретність та аполітичність цього заходу.

Зазвичай перед гостями виступає Президент США, а також один із запрошених. Так, у 1994 році Мати Тереза виголосила програмний виступ з тематики абортів. У 1999 році Білл Клінтон використав сніданок, аби попросити у духовних отців вибачення за скандал з Монікою Левінські. У 2008 році почесним гостем і доповідачем був голова американо-африканської фундації розвитку Верд Брем. Головні виступаючі присвячують свої промови темі моральних цінностей суспільства та взаємодії політики й релігії.

До слова, вперше Національний молитовний сніданок з президентом США був проведений в 1952 році за часів президентства Гаррі Трумена та отримав назву Президентський сніданок-молитва. У 1970 році назву заходу було змінено на Національний сніданок-молитва з метою підкреслення його аполітичного характеру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-