У Сирії ліквідовано чотирьох високопосадових офіцерів РФ

У Сирії ліквідовано чотирьох високопосадових офіцерів РФ

Укрінформ
У сирійському районі Туркмандаги на кордоні з Туреччиною було вбито 15 російських і сирійських військовослужбовців, вісім з яких мали звання генерала.

Про це заявляють джерела в сирійській опозиції, повідомляє агентство Анадолу.

Згідно цієї інформації, місце проведення зустрічі високопосадових офіцерів режиму Асада і російської армії піддався озброєному нападу. Зустріч відбулася напередодні ввечері і була присвячена огляду стану справ у даному регіоні, а також планування майбутніх кроків.

«В результаті атаки на групу офіцерів озброєні опозиціонери знищили 15 військових, включаючи чотирьох російських і чотирьох сирійських генералів. Одним з убитих офіцерів ЗС Росії генерал-лейтенант на ім'я «Юрій», який координував атаки на Туркмандаги. Інші три офіцера російської армії перебували у званні генерал-майора», - йдеться в повідомленні.

Стали також відомі імена трьох убитих генералів армії режиму Асада. Це Амед Мунзур, Алі Джабір і Алі Умран.

Тим часом в Міноборони РФ підтвердили смерть лише одного «російського військового радника».

"Російський військовий радник в Сирії виконував завдання з надання допомоги сирійській армії в освоєнні нового озброєння, що поставляється в рамках діючих міждержавних контрактів військово-технічного співробітництва", - йдеться в повідомленні Міністерства оборони Росії, яке цитує агентство «РИА Новости».

Нагадаємо: РФ почала свою «повітряну кампанію» в Сирії 30 вересня минулого року, щоб допомогти сирійському президенту Башару аль-Асаду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-