“Вишеградська група” долучить Болгарію і Македонію до захисту Шенгену

“Вишеградська група” долучить Болгарію і Македонію до захисту Шенгену

Укрінформ
Наступна зустріч лідерів країн “Вишеградської групи” відбудеться за участю представників Болгарії й Македонії для обговорення спільного захисту півдня Європи від неконтрольованої міграції, відтак – Шенгенської зони від розпаду.

Про це під час спільної прес-конференції в Будапешті повідомили глави МЗС Угорщини і Польщі Петер Сіярто і Вітольд Ващиковський, інформує кореспондент Укрінформу.

“Це (запрошення Болгарії і Македонії – ред.) обгрунтований крок, який виникає зі спільного інтересу країн Центрально-Східної Європи у справі захисту Шенгенської зони. Саме ми робимо усе можливе, щоб зберегти цю зону і ми захищаємо південь Європи”, - наголосив Сіярто.

Угорський міністр також наголосив, що європейські інституції не повинні атакувати Польщу за реформи, які здійснює чинна влада.

“Кожна інституція ЄС і кожен європейський політик повинен поважати рішення польського народу, який на демокрктичних виборах вирішив, що цей уряд тепер керуватиме Польщею”,- наголосив він.

Польща й Угорщина можуть також представити в понеділок, 8 лютого, спільну позицію щодо запропонованої угоди між ЄС і Великою Британією.

За словами міністра Ващиковського, ця позиція двох країн може бути озвучена під час візиту до Будапешту глави польського уряду Беати Шидло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-