ВООЗ попереджає про загрозу вірусу Зіка в Європі

ВООЗ попереджає про загрозу вірусу Зіка в Європі

Укрінформ
Глава європейського відділення Всесвітньої організації охорони здоров'я Сюзанна Жакаб попереджає про збільшення небезпеки поширення вірусу Зіка в Європі з настанням весни та літа.

Про це повідомляється на сайті організації.

«Кожна європейська країна, в якій є різновид комарів Aedes, може бути в небезпеці через поширення вірусного захворювання Зіка», - йдеться у повідомленні.

Мандрівники, інфіковані цим вірусом, потрапили до Європи, але захворювання не було передано далі, оскільки комар ще неактивний в цей період. З настанням весни і літа ризик того, що вірус Зіка поширюватиметься, збільшується. 

На підставі наявних доказів ВООЗ не рекомендує поїздки або торгівлю в країнах, пов'язаних з вірусним захворюванням. Як запобіжний захід національні уряди можуть видавати рекомендації власному населенню щодо поїздок після оцінки наявних доказів і місцевих факторів ризику.

Люди, які подорожують в зонах високого ризику захворювання, повинні захистити себе від укусів комарів за допомогою репелентів, світлого одягу з довгими рукавами і штанинами, жити в приміщеннях, оснащених екранами для запобігання потрапляння комарів. Оскільки комарі Aedes кусають протягом дня, ці заходи повинні бути застосовані протягом 24 годин на добу. 

Зараження вірусом найчастіше проходить безсимптомно. Небезпечним вірус є для жінок, які планують завести дитину, оскільки захворювання може викликати мікроцефалію у деяких новонароджених. У Бразилії з цим діагнозом вже народилися кілька тисяч дітей.

Багато країн Латинської Америки радять своїм громадянам відкласти народження дітей, поки вчені не розберуться з механізмом захворювання.

Нагадаємо, за даними ВООЗ, на 27 січня 2016 року випадки інфікування зареєстровані в більш ніж 25 країнах Північноамериканського, Південноамериканського та Азійсько-Тихоокеанського регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-