Німеччина запровадила більш жорсткі правила для біженців

Німеччина запровадила більш жорсткі правила для біженців

Укрінформ
Федеральний уряд ФРН у середу затвердив так званий Другий пакет щодо біженців, запровадивши більш жорсткі правила їх розміщення.

Про нововведення повідомляє офіційний урядовий сайт. 

Прискорена процедура для певних груп шукачів притулку, нові записи даних, припинення возз'єднання сім'ї для частини біженців - ось ключові моменти нового пакету.

Крім того, уряд класифікував Алжир, Марокко і Туніс як держави безпечного походження, що означає, що їх громадяни фактично не мають права на отримання права на проживання в ФРН. Прискорена процедура стосується саме їх, і згідно з нею, їх заявки мають бути розглянуті не довше, ніж за три тижні.

Що стосується біженців, яким надається тільки тимчасовий дозвіл на перебування в країні (субсидіарне перебування), то вони зможуть викликати членів своїх сімей лише через два роки.

Соціальну допомогу, яка до того ж буде урізана, біженці зможуть отримувати лише в тому разі, якщо проживають в районі, який поставив їх на облік. Більше того, віднині біженці зобов'язані будуть частково - 10 євро за місяць - сплачувати свої інтеграційні або мовні курси.

Істотно спрощуються законодавчі підстави для депортації. Так, пред'явлення особою, яку висилають, медичної довідки про хворобу тепер не буде перешкодою для видворення її з країни, за винятком хвороб, які становлять загрозу для життя. Простіше буде відправити назад на батьківщину і людину, яка ухилялася від цього з причини відсутності у неї документів: видачею тимчасових займеться спеціально створювана організація.

Минулого року в Німеччину прибуло 1,1 млн біженців. Влада ФРН обіцяє і далі надавати притулок тим, хто рятується від війни, але при цьому намагається скоротити кількість мігрантів шляхом депортації інших категорій. І сподівається, що біженці з регіонів воєнних дій з часом повернуться до своїх країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-