В ЄС зникають тисячі дітей біженців - ПАРЄ

В ЄС зникають тисячі дітей біженців - ПАРЄ

Укрінформ
Парламентська асамблея Ради Європи дорікнула урядам європейських країн, що вони забули про «найуразливішу категорію» серед біженців – дітей, які після прибуття до Європи почали зникати тисячами.

Про це йдеться у звіті генерального доповідача ПАРЄ Севіндж Фаталієвої (Азербайджан, Європейські консерватори), підготовленого на основі даних Європолу, повідомили власному кореспондентові Укрінформу у Франції у прес-службі РЄ.

«Ми знаємо, що злочинні мережі охоче заробляють на міграційній кризі. Діти біженців, які прибувають на невідому для них територію без супроводу дорослих, стають легкою здобиччю для торговців людьми», - наголосила Фаталієва.

На її переконання, потрібно, щоб держави-члени Ради Європи продемонстрували справжню жорсткість та волю, аби відстежити переміщення цих дітей, гарантували їм належну підтримку після того, як вони потрапили до Європи та знайшли способи запобігання цій новій, тривожній формі організованої злочинності.

За оцінками Європолу, з 270 тисяч дітей, що прибули в Європу в 2015 році, близько 10 тисяч зникли з офіційних таборів біженців. «Деякі, з них, імовірно, приєдналися до своїх сімей, що вже перебувають у Європі, але існують усі підстави побоюватися, що багато з них стали жертвами торгівлі людьми з метою сексуальної та комерційної експлуатації», - йдеться у доповіді ПАРЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-