Штати виступають за нові жорсткі санкції ООН проти КНДР

Штати виступають за нові жорсткі санкції ООН проти КНДР

Укрінформ
Спроби Північної Кореї запустити космічний супутник з використанням технологій, які застосовуються для балістичних ракет, є порушенням цілого ряду резолюцій РБ ООН, що вимагає накладення на Пхеньян нового пакету жорстких санкцій.

Про це зазначив у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Цей акт порушить багато резолюцій Ради Безпеки ООН у зв'язку з використанням заборонених технологій балістичних ракет", - зазначив представник Держдепу у зв'язку з повідомленнями про намір Пхеньяну в лютому здійснити космічний запуск.

Кірбі також нагадав про ядерні випробовування, проведені режимом КНДР 6 січня, що, за його словами, також є грубим порушенням резолюції РБ ООН.

"Міжнародне співтовариство повинно застосувати реальне покарання режиму за його дестабілізуючі дії та відповісти невпинно зростаючим тиском", - зазначив Кірбі, підкресливши що з таким же закликом виступила у вівторок постійний представник США при ООН Саманта Пауер.

Речник зовнішньополітичного відомства США підкреслив, що Рада Безпеки ООН відіграє ключову роль у притягненні КНДР до відповідальності шляхом введення нового пакету всеохоплюючих жорстких санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-