Путін вважає Меркель головною перешкодою для зняття санкцій - експерт

Путін вважає Меркель головною перешкодою для зняття санкцій - експерт

Укрінформ
Німецький політолог, експерт Німецького товариства зовнішньої політики Штефан Майстер вважає, що президент РФ Володимир Путін переконаний у залежності зняття санкцій з Росії від позиції канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Про це повідомляє DW.

"На думку Путіна, головна проблема - Меркель. (…) Якщо Меркель втратить владу через кризу з біженцями, в ЄС начебто не залишиться перешкод для зняття санкцій (з Росії - ред.)", - вважає експерт, слова якого наводить Reuters.

Зараз російська влада намагається запобігти продовженню економічних санкцій проти Москви, термін дії яких закінчується в липні.

Майстер вважає, що внутрішньополітичні процеси в Німеччині почасти вигідні для Кремля. На його думку, у Соціал-демократичній партії ФРН сподівалися, що після відносної нормалізації ситуації в Україні можна буде повернутися до більш активних контактів із Росією.

Віце-канцлер Німеччини та очільник соціал-демократів Зігмар Габріель вже зробив Путіну низку відповідних "пропозицій" під час свого приватного візиту до Москви у жовтні 2015 року, зазначає Майстер. Нині ж у російській столиці чекають головного критика політики Меркель щодо біженців - прем'єр-міністра Баварії і главу Християнсько-соціального союзу (ХСС) Горста Зеегофера.

У поведінці російської влади Майстер вбачає стратегію, яка полягає в систематичному підриві авторитету німецької демократії та "здатності Меркель діяти" в умовах кризи з біженцями. Такої ж думки дотримується і Джуді Демпсі із Центру Карнегі в Брюсселі. На її переконання, РФ зараз намагається вплинути на російськомовну діаспору в Німеччині так само, як уже давно намагається здійснювати вплив на російськомовну меншину у країнах Балтії.

Відповідальний за зовнішню політику представник фракції ХДС/ХСС Родеріх Кізеветтер, як і політолог Майстер, вбачає у поведінці Москви також внутрішньополітичні мотиви. На думку політика, ЗМІ в Росії, нагнітаючи серед росіян страх перед напливом біженців у Німеччині та Європі, також хочуть переконати населення, що Путін усе тримає під контролем - усупереч економічній кризі. "Чим сильнішою є криза в Росії, тим більше російська влада намагається відволікти людей від внутрішніх проблем, - додає Кізеветтер. - Це проявляє внутрішні слабкості РФ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-