МОМ просить 254 мільйони на сирійських біженців

МОМ просить 254 мільйони на сирійських біженців

Укрінформ
Міжнародна організація міграції хоче залучити більш як 250 мільйонів доларів на допомогу сирійським біженцям, про що заявить на донорській конференції у Лондоні.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в Міжнародній організації міграції.

"МОМ просить 254 мільйони доларів США: 150 млн для здійснення своєї діяльності всередині Сирії, у тому числі в транскордонних центрах у Туреччині і Йорданії, і 105 млн у рамках Регіонального плану щодо біженців і стабільності", - пояснили в МОМ.

В організації повідомляють, що до цього часу вона надала допомогу 5,4 млн біженців усередині Сирії і майже 800 тис. у регіоні; це непродовольча допомога, сприяння у будівництві житла, перевезеннях, охороні здоров'я, психологічно-соціальній підтримці і програмі життєзабезпечення.

Генеральний директор МОМ Вільям Лейсі Свінг братиме участь у донорській конференції "На підтримку Сирії і регіону 2016", що відбудеться 4 лютого у Лондоні під патронатом ООН, Великої Британії, Німеччини, Кувейту і Норвегії. Це вже четверта, починаючи з 2013 року, конференція. Перші три проводив у себе Кувейт.

У Сирії 13,5 мільйона осіб потребують допомогу. 6,5 мільйона - тимчасово переміщені особи, 8,7 млн не вистачає продовольства, 7,5 мільйона потрібен дах над головою і предмети ужитку, 12,1 мільйона не мають засобів елементарної гігієни і санітарії.

У 2015 році на запит ООН про 8,4 млрд доларів на допомогу біженцям вдалося зібрати 3,3 млрд. Запит структур ООН на допомогу постраждалим у конфлікті сирійцям цього року становить 7,73 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-