Путін підриває міжнародні мирні зусилля в Сирії – британське МЗС

Путін підриває міжнародні мирні зусилля в Сирії – британське МЗС

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін підриває міжнародні зусилля з припинення війни в Сирії, продовжуючи бомбити противників «Ісламської держави», в спробі зміцнити сили Башара Аль-Асада.

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Хаммонд, повідомляє Reuters.

«Росіяни кажуть, давайте поговоримо, а потім вони говорять, і говорять, і говорять. Проблема з росіянами, що поки говорять, вони бомблять і підтримують Асада», - сказав Хаммонд.

Він зауважив, що менше 30% ударів ВПС РФ припадає на об'єкти, пов'язані з "Ісламською державою", переважно вони спрямовані проти сил помірної опозиції, яка протистоїть урядовим військам. Таким чином, переконаний Хаммонд, Росія надає підсилення «ІДІЛ».

«Це джерело постійного мого розчарування, все, що ми робимо, руйнується росіянами», - оцінив міністр зусилля коаліції.

Він також поскаржився на те, що стратегію Москви і її подальші дії в Сирії в майбутньому неможливо зрозуміти. «Ми не маємо ані найменшого поняття, який план гри в Кремлі. Ми не знаємо. Там не відбувається обговорення. Це все виходить з голови пана Путіна», - сказав Хаммонд.

Як повідомлялося, у січні міністри оборони ключових держав коаліції (Франції США, Австралії, Великої Британії, Німеччини, Нідерландів та Італії) домовилися посилити координацію дії у боротьбі з «ІДІЛ».

Фото: rbc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-