ФРН домагатиметься, аби Африка забрала своїх депортованих біженців

ФРН домагатиметься, аби Африка забрала своїх депортованих біженців

Укрінформ
Берлін домагатиметься, щоб північноафриканські країни приймали назад своїх громадян, депортованих із ФРН за спрощеною процедурою.

Про це в понеділок пише видання Die Zeit.

"Федеральний уряд хоче швидко погодити питання з країнами походження: північноафриканські держави повинні приймати шукачів притулку, яким за рішенням федерального уряду відмовлено у наданні статусу, навіть без оригінальних проїзних документів", - йдеться у статті.

Нині Німеччина веде відповідні переговори про прискорення процедур з Тунісом, повідомив глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр.

"Якщо це вийде з Тунісом, сподіваюся, вдасться й з іншими магрибськими державами", - сказав дипломат.

Він нагадав, що всі країни зобов'язані за міжнародним правом приймати назад своїх громадян, якщо в іншій країні тим не надається право на проживання. Так вже вчиняють західнобалканські країни - Сербія, Косово і Албанія, які були визнані країнами безпечного походження восени минулого року.

Минулими вихідними координатор уряду ФРН з проблеми біженців Петер Альтмайєр заявив, що федеральний уряд хоче депортувати біженців-ув'язнених до третіх країн, якщо повернення до країни їхнього походження неможливе.

Як повідомляє Укрінформ, біженці з північноафриканських держав потрапили до кола "небажаних" після подій новорічної ночі у Кельні, коли саме ці громадяни поводилися з жінками неприпустимим в європейському суспільстві чином - чіплялися до них з сексуальними домаганнями, мінімум трьох згвалтували.

Відмовляючись встановлювати верхню межу прийому біженців, канцлер ФРН Ангела Меркель шукає шляхи скоротити їхнє число в країні шляхом депортації тих, що вже знаходяться у Німеччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-