У Польщі хочуть платити за другу дитину $120 щомісяця

У Польщі хочуть платити за другу дитину $120 щомісяця

Укрінформ
Глава польського уряду Беата Шидло в понеділок передала на розгляд парламенту урядовий законопроект про щомісячну допомогу на другу та кожну наступну дитину в сім’ї у розмірі 500 злотих (понад 120 доларів).

Це була одна з основних обіцянок правлячої сьогодні партії “Право і Справедливість” (PiS) під час осінньої парламентської виборчої кампанії, повідомляє варшавський кореспондент Укрінформу.

“Це дуже важливий день для мене особисто, оскільки можу сьогодні сказати, що я дотримала слова. Я говорила, що ця програма буде не лише декларацією під час виборчої кампанії, а що ми виконаємо зобов’язання і реалізуємо його, якщо поляки нам повірять”, - заявила Шидло під час пресс-конференції.

Вона запевнила, що прийняті нещодавно зміни до бюджету країни гарантують наявність коштів на ці виплати. Водночас, вона зауважила, що це не витрати, а інвестиція в майбутнє.

Шидло наголосила, що цей законопроект має широку підтримку в суспільстві.

Оцінюється, що допомогу буде виплачено на 3,7 млн польських дітей в 2,7 млн сімей. В 2016 році на програму буде витрачено 17 млрд злотих (понад 4,2 млрд дол.).

Законопроект передбачає щомісячну виплату 500 злотих на кожну другу і більше дитину в сім’ї. Натомість, у випадку якщо рівень доходів сім’ї не превищує 800 злотих на одну особу (200 дол.), то виплата здійснюватиметься й на першу дитину в сім’ї.

Віце-прем’єр, міністр розвитку РП Матеуш Моравецький закликав сім’ї з високим рівнем доходів відмовитися від цієї допомоги на дітей.

Представники польської опозиції виступили з критикою цього законопроекту. Зокрема, у “Громадянській платформі” наголошують, що програма не вписується в системну політику підтримки сімей, а джерела фінансування проекту не є стабільними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-