Туск скасував сьогоднішні пропозиції лідерам ЄС щодо Brexit

Туск скасував сьогоднішні пропозиції лідерам ЄС щодо Brexit

Укрінформ
У зв’язку з відсутністю прогресу у переговорному процесі з Великою Британією щодо її можливого виходу з Євросоюзу (Brexit) президент Європейської ради Дональд Туск переніс представлення лідерам ЄС пропозицій відносно урегулювання ситуації з Лондоном.

Про це Туск заявив за результатами робочої вечері з британським прем’єр-міністром Девідом Кемероном, яка відбулася напередодні у Лондоні, повідомляє власний кореспондент Укрінформ.

«Немає домовленості. Критично важливим буде продовження роботи у наступні 24 години», - написав президент Європейської ради у Твіттері.

В іншому записі він висловив сподівання представити у понеділок свої пропозиції щодо реагування на занепокоєння Великої Британії відносно її перебування в ЄС, що має вирішитися за результатами референдуму пізніше цього року.

Водночас умовою презентації цих пропозицій Туск назвав їхнє успішне погодження з британським прем’єром, чого не сталося.

Раніше Туск наголосив, що переговори з Лондоном щодо чотирьох блоків проблем мають завершитися у лютому. Лідери ЄС обговорять це питання на саміті 18-19 лютого.

Як повідомляв Укрінформ, Велика Британія відзначає чотири групи питань, відносно яких має занепокоєння та незгоду позиції у частині функціонування Євросоюзу. Йдеться про відносини між країнами зони євро та іншими членами ЄС; конкурентність на внутрішньому європейському ринку; збереження балансу між суверенітетами національних урядів та діяльністю керівних інституцій ЄС; соціальну політику та вільне пересування людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-