Могеріні: Теракти в Дамаску – це спроба зірвати переговори

Могеріні: Теракти в Дамаску – це спроба зірвати переговори

Укрінформ
Теракти, які сталися напередодні у сирійській столиці, спрямовані на зрив спроб розпочати мирний політичний процес у цій країні.

Про це заявила високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Атаки поблизу мавзолею Саїда Зейнаб чітко мають за мету зірвати спроби політичного процесу. Але, незважаючи на це, цей процес розпочався минулого листопада у Відні, щоб надати кращий і ймовірний шанс припинити конфлікт у Сирії», - наголосила Могеріні.

Як повідомляв Укрінформ, щонайменше 71 людина загинула внаслідок вибухів у сирійській столиці Дамаск, що сталися в неділю. Такі дані оприлюднив Сирійський центр захисту прав людини, який базується в Лондоні.

Вибухи прогриміли поруч із шиїтським мавзолеєм Саїда Зейнаб.

Відповідальність за напад узяло на себе екстремістське угруповання "Ісламська держава".

Теракт стався в той час, коли представники сирійського уряду і опозиції зібралися в Женеві для переговорів щодо політичного вирішення конфлікту.

За словами Могеріні, зустріч представників опозиції і сирійських урядовців, яка розпочалася напередодні у Женеві, є наступним етапом мирного урегулювання в Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-