Проліт Су-34 над Туреччиною зафіксували також радари НАТО

Проліт Су-34 над Туреччиною зафіксували також радари НАТО

Укрінформ
Вторгнення російського Су-34 в повітряний простір Туреччини зафіксували одночасно турецькі військові і радари НАТО.

Росія "не зможе приховати факт порушення нашого повітряного простору", заявив прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу в неділю, 31 січня, виступаючи в Ер-Ріяді, передає DW.

За словами Давутоглу, "неможливо приховати подібний інцидент, якщо він стався, або зробити вигляд, що порушення було, якщо його насправді не трапилося".

У той же день в Ер-Ріяді міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу повідомив, що докази прольоту Су-34 через турецький повітряний простір передані до Москви  військовими каналами. "Сподіваюся, що Росія буде більш відповідальною в цьому питанні і скаже правду", - сказав глава МЗС Туреччини.

Раніше генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг закликав Росію "у повній мірі поважати повітряний простір" альянсу. У свою чергу, представник Пентагону Марк Райт підтвердив, що "ще один літак порушив повітряний простір Туреччини і НАТО".

У той же час представник Міноборони РФ Ігор Конашенков наполягає, що бойовий літак Су-34 не перетинав кордону Туреччини, а жоден з радарів не здатний встановити тип і державну належність повітряного об'єкта. Згідно позиції Анкари, Су-34 перетнув повітряний простір Туреччини 29 січня. В даний час ВПС Туреччини приведені в стан повної готовності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-