Німецька розвідка завербувала понад 800 мігрантів - ЗМІ

Німецька розвідка завербувала понад 800 мігрантів - ЗМІ

Укрінформ
Німецька служба розвідки BND і Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини застосовують практику використання мігрантів в якості інформаторів.

Про це пише Spiegel Online з посиланням на відповідь уряду ФРН, яку отримала на свій запит фракція Лівої партії в Бундестазі.

У відомстві, зокрема, повідомили, що протягом 2000-2013 років BND і відомство з охорони конституції звернулися до 850 претендентів на притулок у Німеччині з тим, щоб отримати від них розвідувальну інформацію, повідомляє Європейська правда.

Видання також повідомляє, що мігрантам, які погодилися на таку співпрацю, найчастіше надають притулок у Німеччині, навіть у тих випадках, у яких за інших осбтавин, мігранти його не отримали б.

Відзначимо, що відділ BND по роботі з шукачами притулку був закритий ще у червні 2014 року, проте розвідслужба продовжує отримувати інформацію від мігрантів-інформаторів "на добровільній основі".

Варто додати, що подібна практика розкритикована опозицією.

"Якщо спецслужби продовжують чинити тиск на біженців, то це просто ганьба. Достовірність такої інформації має бути поставлена під сумнів", – відзначила  Мартіна Реннер, заступник голови парламентської фракції Лівої партії.

Як відомо, минулого року Німеччина прийняла понад мільйон мігрантів. Віднедавно Німеччина щодня відмовляє у в'їзді 100-200 біженцям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-