Сирійські курди планують великий наступ на «ІДІЛ» - ЗМІ

Сирійські курди планують великий наступ на «ІДІЛ» - ЗМІ

Укрінформ
Сирійські загони народної самооборони курдів (YPG) та їхні місцеві союзники розробили план для захоплення останньої ділянки сирійсько-турецького кордону, яка контролюється ІДІЛ.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на свої джерела.

«Впливові сирійські загони народної самооборони курдів (YPG) і їх місцеві союзники розробили плани великої атаки по захопленню останньої ділянки сирійсько-турецького кордону, що контролюється бойовиками «Ісламської держави», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, такий наступ може позбавити бойовиків ІДІЛ логістичного маршруту, який використовувався групою для перевезення припасів та іноземних рекрутів.

Але це може призвести до конфронтації з Туреччиною, яка бореться проти своїх курдських повстанців і розглядає сирійських курдів як ворогів, пише агентство.

Після року військових успіхів, яким сприяли американські авіаудари, курди та їх союзники почали контролювати весь північно-східний сирійсько-турецький кордон від Іраку до берегів річки Євфрат, яка перетинає кордон на захід від міста Кобане.

Інші сирійські повстанські групи контролюють кордон далі на захід, залишивши тільки близько 100 км кордону в руках бойовиків ІДІЛ.

Але Туреччина заявляє, що не дозволить сирійським курдам просуватися на захід від Євфрату.

YPG є найважливішим партнером США у боротьбі проти ІДІЛ в регіоні і основним компонентом альянсу, сформованого минулого року, під назвою Сирійські демократичні сили, до яких також входять арабські та інші озброєні групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-