Кемерон хоче переглянути відносини з ЄС

Кемерон хоче переглянути відносини з ЄС

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон ініціює перегляд відносин з Європейським союзом у найближчі  дні. 

Про це повідомляє видання «The Wall Street Jornal»

«Уже в п'ятницю, 29 січня, Кемерон зустрінеться в Брюсселі з керівництвом ЄС», - йдеться у повідомленні. 

Голова Європейської ради Дональд Туск запропонував зустрітися з Кемероном у неділю, 31 січня, в Лондоні, а на початку наступного тижня він викладе свої пропозиції щодо задоволення вимог Великобританії. 5 лютого лідери всіх 28 країн-членів розпочнуть обговорення пропозицій. 

Спостерігачі вважають, що значного прогресу щодо вимог Великобританії вже було досягнуто під час інтенсивних переговорів між невеликою групою посадовців - в основному з Лондона і Брюсселя. Вони, зокрема, включають питання захисту інтересів Великобританії перед країнами, котрі не є членами ЄС, і обмеження соціальних виплат небританським громадянам впродовж перших чотирьох років їхнього перебування у Великобританії. 

Оскільки Кемерон виклав свою програму колегам з ЄС у грудні, то датою звіту європейського саміту було призначено 18-19 лютого. Але є певні сумніви, чи це вдасться. Адже ЄС на сьогодні належить упоратися з численними проблемами, викликаними міграційною кризою, щодо яких усередині блоку існує чимала розбіжність.

Деякі британські вимоги отримали підтримку в інших столицях, проте щодо інших належить досягти певного компромісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-