КНДР готує запуск ракети в космос - розвідка США

КНДР готує запуск ракети в космос - розвідка США

Укрінформ
Американська розвідка має дані, які припускають, що Північна Корея готує запуск ракети у космос. При цьому США занепокоєні, що ці технології можуть бути використані у створенні міжконтинентальної балістичної ракети.

Про це повідомило в четвер агентство Reuter із посиланням на джерело в американській адміністрації.

"Сполучені Штати спостерігають підвищену активність у Північній Кореї, про що свідчить переміщення компонентів та ракетного палива для забезпечення можливості провести космічний запуск найближчим часом", - йдеться в повідомленні.

При цьому агентство цитує чиновника, який підтверджує занепокоєння США, що "вони (КНДР. – Ред.) готують запуск у космос". Водночас, як зазначило джерело, стурбованість викликає те, що "ці технології подібні до розробки міжконтинентальних балістичних ракет".

За словами представника американської адміністрації, запуск ракети в Північній Кореї "може відбутися протягом декількох тижнів".

Як повідомляв Укрінформ, напередодні постійний представник США при ООН Саманта Пауер заявила про необхідність термінового ухвалення резолюції Радбезу про санкції щодо КНДР у зв’язку з можливим запуском ракети дальнього радіусу дії. При цьому не йшлося про ймовірний запуск Пхеньяном космічної ракети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-