У Польщі підліток потрапив під слідство за відеожарт з президентом

У Польщі підліток потрапив під слідство за відеожарт з президентом

Укрінформ
Прокуратура міста Новий Сонч, що на півдні Польщі, розпочала слідство проти підлітка, який розмістив в Інтернеті змонтований відеоролик, на якому президент нібито не покладає квіти до пам’ятника Роману Дмовському в день незалежності Польщі, а забирає їх звідти.

Поліція вилучила у підлітка комп’ютерну техніку, а прокуратура вивчить, чи особа проявила зневагу щодо президента РП, інформує варшавський кореспондент Укрінформу.

“Слідство стосується не лише зневаги щодо президента РП, але також і погроз на адресу приватної особи. Вилучення комп’ютера здійснено з метою зібрання свідчень про вчинення обох злочинів”,- повідомив речник покуратури міста Новий Сонч Пьотр Косматий. Він додав, шо слідство розпочалося за заявою до прокуратури фізичної особи.

Справа набула резонансу в Польщі і її прокоментував президент Анджей Дуда. В одній із соцмереж він написав, що для когось фільм смішний, а для когось з негативним підтекстом, але попросив не роздмухувати цю справу. 

Міністр юстиції РП Збігнев Зьобро назвав обшук у квартирі підлітка “скандалом” і зазначив, що очікує від Генпрокурора Польщі пояснень щодо обшуків у квартирі користувача Інтернету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-