До України їде глава МЗС Канади

До України їде глава МЗС Канади

Укрінформ
На початку лютого до України прибуде міністр закордонних справ Канади, аби «висловити країні незмінну підтримку».

Про це сам міністр закордонних справ Канади Стефан Діон повідомив під час дебатів у парламенті.

«Мій плановий візит до України відбудеться за чотири дні. Я дуже радий поїхати до України, аби висловити українському уряду незмінну підтримку Канадою України і також те, наскільки сильно ми не згодні із вторгненням та втручанням російського уряду в Україні», - сказав Діон.

Він також додав, що «не толеруватиме жодної образи російським міністром української громади в Канаді».

«Ми багато винні українським канадцям і завжди підтримуватимемо їх», - наголосив міністр закордонних справ.

Разом із ним до України вирушить і депутат федерального парламенту українського походження від Ліберальної партії Борис Вжисневський.

Ця поїздка стане першим офіційним візитом члена канадського уряду до України після федеральних виборів, що выдбулись в країні у жовтні. Президент Петро Порошенко під час зустрічі у кінці листопада в Парижі із новим прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо запросив його відвідати Україну.

Нагадаємо: на прес-конференції у Москві міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров нещодавно заявив, що Канада у своїй зовнішній політиці слідує не власним прагматичним інтересам, а вимогам «знавіснілої української діаспори». Після цього Інтернет заполонив хештег #rabidukrainiandiaspora, яким українці по всьому світу висловлювали своє обурення образою Лаврова та підтримку канадській громаді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-