У парламенті Канади закликали не скасовувати санкцій проти РФ

У парламенті Канади закликали не скасовувати санкцій проти РФ

Відео
Укрінформ
До повного виведення усіх російських підрозділів із території України та повернення під її контроль Криму скасовувати санкції проти Росії не можна.

Про це під час свого виступу у федеральному парламенті Канади заявив тіньовий міністр оборони Джеймс Безан.

«Я закликаю уряд зберігати усі санкції проти РФ і фізичних осіб, відповідальних за анексію Криму та вторгнення на Донбас, допоки усі збройні підрозділи не будуть прибрані з української території», - сказав Безан.

Він додав, що дії Росії свідчать про її небажання дотримуватися міжнародного законодавства і визнавати офіційні міждержавні кордони.

«На жаль, прем’єр-міністр Трюдо хоче винагородити РФ, нормалізувавши стосунки у той час, як російський режим продовжує постачати озброєння та живу силу у горнило конфлікту на Сході України», - наголосив депутат.

Він підкреслив рішучу підтримку, яку надавав Україні попередній уряд на чолі зі Стівеном Гарпером.

«Попередній Консервативний уряд був світовим лідером у наданні економічної, військової та дипломатичної підтримки нашим українським союзникам. Ми дуже чітко заявили, що ніколи не визнаємо незаконну анексію Криму, незалежно від того, триватиме вона 5 місяців чи 50 років», - підсумував тіньовий міністр оборони.

Присутні у залі депутати федерального парламенту Канади стоячи аплодували заяві Безана.

Нагадаємо: міністр закордонних справ Росії Стефан Діон завив про необхідність активізації діалогу з Росією «задля досягнення спільних інтересів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-