США відстежують ситуацію з вірусом Зіка

США відстежують ситуацію з вірусом Зіка

Укрінформ
Державний департамент США уважно моніторить ситуацію з поширенням небезпечного вірусу Зіка та тримає тісний контакт з урядами інших країн з метою запобігання поширення епідемії в регіоні.

Про це зазначив у середу в Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Держдепартамент проводить дуже ретельний моніторинг розвитку ситуації, і ми, звичайно, перебуваємо в тісному контакті з Центрами контролю та профілактики захворювань у США", - зауважив представник американського зовнішньополітичного відомства.

Крім того, за його словами, офіційний Вашингтон підтримує контакт з урядом Бразилії, "яка, очевидно, була найбільше уражена", а також з іншими країнами регіону.

Він зауважив, що зараз існує багато занепокоєнь щодо загрози цього вірусу не тільки в Латинській або Південній Америці, але "насправді у всій Західній півкулі".

"Потрібно залучити максимум зусиль, щоб забезпечити якомога більш оперативне та доступне надання якісної й достовірної інформації щодо цієї проблеми для подорожуючих", - підкреслив Тонер.

Як повідомляло агентство, раніше американські служби попередили своїх громадян про небезпечне поширення в 14 країнах і територіях Центральної та Південної Америки лихоманки Зіка.

Фахівці нагадують, що вперше вірус Зіка виявили в 1947 році. Він невиліковний, єдиний спосіб протистояти вірусу це боротися москітами, що розносять його. До недавнього часу захворювання було відмічено лише в країнах Африки й Азії, а також на острівних державах тихоокеанського регіону. Існує припущення, що вірус був завезений до Бразилії під час чемпіонату світу з футболу в 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-