США спростували заяви про причетність Туреччини до нафтобізнесу ІДІЛ

США спростували заяви про причетність Туреччини до нафтобізнесу ІДІЛ

Укрінформ
Сполучені Штати відкидають можливість причетності турецької влади до незаконного нафтобізнесу, який веде терористична організація "Ісламська держава".

Так прокоментував відповідні звинувачення з боку міністра оборони Ізраїлю офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми не згодні з такою оцінкою", - наголосив Тонер.

За його словами, США не бачили жодних ознак, які могли би вказувати на це. Водночас, він не став заперечувати, що контрабанда нафтою має місце в регіоні.

Тонер підкреслив, що Сполучені Штати "заперечують припущення, що турецька влада певним чином надає підтримку ІДІЛ у контрабанді нафтопродуктів", наголосивши, що подібні операції позбавлені економічного сенсу.

Нагадаємо: міністр оборони Ізраїлю Моше Яалон, перебуваючи з візитом в Афінах, заявив у вівторок, що ІДІЛ "отримує турецькі гроші за нафту впродовж дуже-дуже тривалого періоду". Крім того, за його словами, Анкара дозволяє джихадистам переміщатися з Європи до Сирії та у зворотному напрямі, а бойовики ХАМАС і досі мають притулок у Туреччині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-