США і Китай хочуть змусити Пхеньян припинити ядерні випробування

США і Китай хочуть змусити Пхеньян припинити ядерні випробування

Укрінформ
США і Китай дійшли згоди щодо необхідності примусити Північну Корею сісти за стіл переговорів для повного припинення Пхеньяном ядерних випробувань та остаточної денуклеризації Корейського півострова.

Про це заявив у Пекіні в середу держсекретар США Джон Керрі за результатами зустрічі з главою МЗС Китаю Ваном І, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Зараз настав час, як ми вважаємо, для дій, які можуть змусити Північну Корею повернутися до столу переговорів", - наголосив Керрі, додавши, що обидві сторони – США і Китай вважають, що цьому здатні посприяти міжнародні санкції.

"Ми маємо чітко заявити, що наша мета – ведення переговорів про припинення (урядом КНДР – ред.) ядерної програми", - підкреслив глава Держдепартаменту США.

Він також поінформував, що під час його бесіди з китайським колегою йшлося про "необхідність досягнення консенсусу щодо жорсткої резолюції Ради Безпеки ООН". Водночас, визнав Керрі, на нинішньому етапі потрібно ще обговорити параметри цієї резолюції, зокрема, те, що конкретно вона передбачатиме.

"Дозвольте мені підкреслити, що Сполучені Штати і Китай єдині у нашій протидії ядерній програмі Північної Кореї, і ми – обидві наші країни – згодні з необхідністю досягнення денуклеризації Корейського півострова", - наголосив Джон Керрі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-