В США нарахували вже 18 заражених вірусом Зіка

В США нарахували вже 18 заражених вірусом Зіка

Укрінформ
У США вірусом Зіка після поїздки за кордон заразилися 18 людей, ще 19 нових випадків інфікування зареєстровано в Пуерто-Ріко.

Як повідомляє телеканал ABC, у вівторок президент країни Барак Обама обговорив з представниками Ради національної безпеки та системи охорони здоров'я країни заходи щодо захисту від вірусу.

"Президент підкреслив необхідність прискорити дослідження для розробки більш доступних діагностичних тестів, вакцин і терапії, а також заходів з інформування населення про вірус Зіка і про те, як люди можуть захистити себе від інфекції", - йдеться в повідомленні Білого дому.

Як повідомляло агентство, раніше американські служби попередили своїх громадян про небезпечне поширення в 14 країнах і територіях Центральної та Південної Америки лихоманки Зіка.

Фахівці нагадують, що вперше вірус Зіка виявили в 1947 році. Він невиліковний, єдиний спосіб протистояти вірусу це боротися москітами, що розносять його. До недавнього часу захворювання було відмічено лише в країнах Африки й Азії, а також на острівних державах тихоокеанського регіону. Існує припущення, що вірус був завезений до Бразилії під час чемпіонату світу з футболу в 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-