У Парижі страйкують таксисти: довкола міста - затори

У Парижі страйкують таксисти: довкола міста - затори

Укрінформ
Понад тисячу паризьких таксистів вийшли у вівторок на страйк, протестуючи проти несправедливої конкуренції з боку приватних транспортних компаній (VTC), які, на думку таксистів, «відбирають їхній хліб».

У результаті страйку відбулися зіткнення між приватниками та таксистами, один водій постраждав, довкола Парижа утворилися великі затори, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні наше виживання знаходиться під загрозою, ми втомилися від зустрічей, переговорів, які не дають жодних результатів», - сказав столичним журналістам представник асоціації «Таксі де Франс» Ібрагім Сіла.

За даними поліції, в акції протесту бере участь близько 1,2 тис. таксистів, які частково перекрили рух у напрямку столичного аеропорту Орлі та на кількох виїздах з Парижа, у т.ч. і на трасі А106. У кількох місцях відбулися зіткнення між представниками приватних транспортних компаній та таксистами. Зокрема, один із водіїв мініавтобуса наїхав на ногу таксисту, якого госпіталізували. Поліція затримала водія за порушення ПДР та умисне завдання тілесних ушкоджень.

Французькі ЗМІ повідомляють, що таксисти заблокували за допомогою автівок та шин транспортні артерії на півдні Парижа та пообіцяли опівдні перекрити ще й західний напрямок руху. Повідомляється, що підтримати французьких колег до Парижа приїхали таксисти з Іспанії, Італії, Бельгії. Таксисти страйкують з плакатами в руках, у яких закликають до відставки міністра економіки Франції Емануеля Макрона. Страйкарі звинувачують уряд у тому, що він не хоче врегулювати конфлікт між таксистами та приватними транспортними компаніями, у т.ч. сервісною службою замовлення авто Uber, і збираються вирушити до міністерства економіки.

Страйки столичних таксистів відбуваються регулярно, починаючи з 2015 року. Головною причиною акцій протесту організатори називають недобросовісну конкуренцію. Торік взимку у Франції на ринку внутрішніх пасажирських перевезень з'явилися приватні компанії, які пропонують послуги з автоперевезень без відповідних маркувань автопарку. Профспілки таксистів обурені тим, що автомобілі таких компаній без спеціальних світлових вивісок не лише виконують замовлення з перевезення пасажирів, а й забирають людей на вулицях, реагуючи на підняту руку. Зараз велика кількість потенційних клієнтів французьких таксистів стала користувачами додатку Uber. Мережа клієнтів компанії налічує 400 тис. користувачів, які за допомогою спеціального додатку можуть викликати приватного водія з авто. При цьому таксисти обурюються, що їхні «нові конкуренти» є фізичними, а не юридичними особами, не сплачують соцвнески та податки, не пройшли 250-годинні навчання, щоб отримати ліцензію, за яку потрібно сплатити 230 тис. євро. Хоча згідно з французьким законодавством, водіям, які не зареєстровані як таксисти або водії приватної компанії-перевізника (VTC), загрожує штраф 15 тис. євро, їхня кількість лише зростає.

Раніше повідомлялося, що подібна «інновація» на французькому ринку загрожує 57 тис. таксистів, які купують відповідні ліцензії. Діяльність Uber була заборонена судами Іспанії, Нідерландів та Індії. Данська, бельгійська та норвезька влада очікують на відповідні судові рішення.

Нагадаємо, що під час акцій протесту у червні минулого року сталися зіткнення між таксистами та правоохоронцями. Тоді було заарештовано 10 осіб, 7 правоохоронців отримали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-