Новий прем'єр Молдови заявив, що у відставку не піде

Новий прем'єр Молдови заявив, що у відставку не піде

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп, який минулого тижня прийняв присягу на тлі масштабних протестів, відмовився залишати свій пост на вимогу опозиції.

Філіп заявив, що у політичної еліти Молдови в умовах багатомісячної кризи влади і економічних проблем просто не залишилося б часу на повноцінні вибори, якщо б він покинув свій пост, пише Бі-Бі-Сі.

"Якщо б сьогодні ми пішли у відставку, парламенту дали три місяці на формування нового кабінету. Це означає, що впродовж чотирьох місяців політики боролися б за місце в уряді. Ситуація могла закінчитись глибокою економічною і соціальною кризою. Цілком можливо, що в Молдові на чотири місяці перестали платити зарплату", - сказав Філіп.

Говорячи про вуличні протести прем'єр заявив, що уряд буде протистояти маніфестантам на вулиці.

"Всі дії протестувальників, які будуть йти врозріз із законом, будуть каратися. Якщо протестувальники перейдуть межу і почнеться насильство, уряд буде реагувати в рамках закону", - сказав Філіп.

Нагадаємо: уряд Філіпа прийняв присягу вночі. За день до цього демонстранти, які виступали проти нового кабінету міністрів, прорвалися в парламент країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-