Путін дорікнув Леніну зі Сталіним:

Путін дорікнув Леніну зі Сталіним: "віддати" Донбас Україні – "маячня якась"

Укрінформ
Президент РФ висунув чергову претензію вождям пролетаріату. На його думку, Радянський Союз створили «неправильно».

Президент РФ пояснив свою тезу про те, що Володимир Ленін заклав міну уповільненої дії під російську державність: вождь пролетарської революції був не правий у дискусії з Йосипом Сталіним з національно-територіального питання, пояснив Володимир Путін на засіданні Загальноросійського народного фронту в Ставрополі, пише Інтерфакс.

В його версії під час дискусії щодо того, як будувати нову державу - Радянський Союз, Сталін запропонував ідею автономізації Радянського Союзу. "Відповідно за цією ідеєю суб'єкти майбутньої держави повинні були увійти в СРСР на основі автономії з широкими повноваженнями», а Ленін виступив за те, щоб "СРСР утворився на основі повної рівноправності з правом виходу з Радянського Союзу - це і є міна сповільненої дії під будівлю нашої державності".

"При цьому кордони визначалися абсолютно довільно і далеко не завжди обгрунтовано, - розширив список своїх претензій до вождів минулого Путін. - На Україну, наприклад, Донбас передали. Під яким приводом: підвищення відсотка пролетаріату на Україні для того, щоб мати там велику соціальну підтримку. Це маячня якась".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-