Чехія відправить в Ірак і Йорданію зброю для боротьби з ІДІЛ

Чехія відправить в Ірак і Йорданію зброю для боротьби з ІДІЛ

Укрінформ
Уряд Чеської Республіки прийняв рішення надати Іраку і Йорданії додаткову військову допомогу у формі поставок озброєнь.

Про це повідомляє Радіо Прага.

"Міністерство оборони Чехії передасть іракській і курдській арміям понад 6500 автоматів і близько 7 млн патронів на загальну суму 21 млн крон (777 тис євро)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що поставки здійснюватимуться силами Сполучених Штатів.

"Цю підтримку ми надаємо іракській армії і курдам у їх боротьбі проти так званої Ісламської держави", - написав у своєму Twitter прем'єр-міністр Богуслав Соботка.

Окрім цього, міністр оборони Чехії Мартін Стропницький повідомив про плани щодо передачі Йорданії 3,8 млн патронів для штурмових рушниць і 3 млн патронів для автоматів.

Загалом, Чехія планує поставити до цих країн боєприпасів на загальну суму 14 млн крон (понад 500 тис. євро). Планується, що доставку озброєнь Йорданія забезпечить власними силами або ж за допомогою США або Великої Британії.

"Йорданія є надійним партнером НАТО. На Близькому Сході ця країна залишається острівцем відносного спокою, і їй треба надавати підтримку", - підкреслив чеський міністр оборони.

Нагадаємо, раніше в Чехії заявляли, що у випадку якщо міжнародна коаліція почне наземну операцію проти бойовиків "Ісламської держави" на території Сирії, чеська армія готова надати 200 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-