Багатотисячний антиурядовий мітинг проходить в Кишиневі

Багатотисячний антиурядовий мітинг проходить в Кишиневі

Укрінформ
Десятки тисяч людей беруть участь в антиурядовому мітингу, який проходить на площі Великих Національних зборів в Кишиневі. 

Учасники протестів вимагають анулювання підсумків голосування за затвердження нового уряду й оголошення в країні дострокових парламентських виборів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові. 

Для досягнення головної мети – дострокових парламентських виборів, об'єднали зусилля Громадянська платформа «Гідність і правда», Партія соціалістів і «Наша партія». Учасники маніфестації відмовилися виступати під партійними прапорами, використовуючи тільки символіку Республіки Молдова. 

Напередодні мітингу «мешканці» наметового містечка перед парламентом Молдови перемістили свої намети на Площу Великих Національних зборів. 

Виступаючи на мітингу, відомий молдавський політолог Анатол Церану заявив: «Не справа політичних оглядачів брати участь у мітингах, проте сьогодні настав час бути поруч з народом». 

Учасники акції вимагають також повернутися до всенародного обрання президента країни. Маніфестанти скандують «Ми – народ», «Геть мафію», «Геть кримінальну владу Плахотнюка». 

Всі прилеглі до центральної площі столиці вулиці перекрито співробітниками правоохоронних органів. Транспорт перенаправлено в об'їзд центру Кишинева.

Лідер проросійської «Нашей партии» Ренато Усатий закликав мітингувальників прийти на площу Великих Національних зборів у Кишиневі з білими хризантемами в знак того, що протест буде мирним.

Антиурядові акції протесту почалися в Кишиневі 20 січня після затвердження нового молдавського уряду. 

Міністр внутрішніх справ Молдови Александру Жиздан заявив, що для охорони громадського порядку в столиці задіяно всі підрозділи правоохоронних органів. 

Він також закликав мітингувальників не піддаватися на провокації і діяти виключно в рамках чинного законодавства про мітинги і ходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-